Rusta upp där hemma 

Rusta upp där hemma 

Många går i tankar kring att göra några större förändringar i sitt hem: Det kan handla om att byta ut något som funnit länge, att bygga ut eller att renovera exempelvis ett badrum. Dock kan det vara svårt att veta vart man ska börja. Många säger att man bör börja med de saker som har störst påverkan, exempelvis fönster. 

Att renovera sitt hus står på mångas önskelista. Det kan vara golv som är slitna och behöver slipas. Dörrar som smällts i ett par gånger för mycket eller badrum som behöver kaklas om. De flesta husägare känner igen sig i att det alltid finns något att göra. Men det kan vara svårt att veta exakt vad man ska börja med. Det finns ju så mycket att välja mellan! 

Fönster är en bra början 

Att beställa fönster för att byta ut de gamla mot är en riktigt bra början. Fönstren påverkar mycket av det andra i huset och har stor betydelse för helhetsbilden. Det finns många varianter att välja mellan och vilka du väljer bör bygga dels på dess utseende, men även på dess funktion. Vissa behöver fönster som ljudisolerar bättre, exempelvis om man bor vid en väg eller inne i en stad. 

Om man är händig kan man byta ut dessa själv, men det är ingen skam i att anlita experter för att göra det åt en. Huvudsaken är ju att det blir riktigt gjort. De ska ju sitta där i flera år och blir det inte snyggt gjort så kommer man störa sig på det väldigt länge. När fönsterna är utbytta kan man börja koncentrera sig på andra områden i sitt hus. Kanske slipa det där golvet? 

Det finns många saker man kan göra själv som man inte behöver vara en expert för att klara av: Det finns guider online för de flesta moment.