Rullator – ett sätt att hålla sig aktiv 

Rullator – ett sätt att hålla sig aktiv 

När benen inte orkar riktigt eller man kanske har fått problem med balansen, då kan det vara riktigt obehagligt at vara upp och gå. En  rullator kan då göra stor skillnad för vilken livskvalitet man har. 

Om man någon gång i livet börjar känna att benen inte riktigt orkar med när man ställer sig eller ska gå i hemmet, eller kanske inte orkar långa promenader, då känner många att deras livskvalitet sjunker. Samma sak om man får problem med balansen. Det kan vara otroligt påfrestande att inte veta när man ska få till exempel en yrselattack som kan leda till ett fall. 

En rullator kan hjälpa dig 

Om man känner igen sig i dessa beskrivningar så är en rullator kanske något man bör överväga. En rullator gör det lättare att resa sig och fungerar både ute och inne. Om man inte känner att man behöver den annat än på längre promenader, då kan den stå när utflykterna är kortare.  

För många är en rullator ett gott stöd som då man känner att balansen inte riktigt är där. Man kan hålla i sig eller sätta sig på den för att få ytterligare stabilitet. Det finns många varianter på rullatorer att välja mellan och det finns alltid någon som passar ens behov. 

En rullator är lätt att packa ihop och lägga längst bak i bilen eller om man vill ställa bort den när man är hemma. Ett bra val är att välja en rullator som har en korg. Där kan man lägga varor när man är och handlar eller kanske handväskan eller en extra tröja när man är på promenad. 

En rullator blir en förlängning av de år som man klarar sig själv för många. Detta är tätt förknippat med en bibehållen självkänsla och dessutom ett sätt att hålla igång kroppen. En frisk kropp klarar mycket mer än en som inte får någon motion. Det är allmänt känt.  Det handlar om att hålla sig aktiv så länge som det bara går. Det kommer man vara tacksam för att man gjorde senare i livet, det kommer andra vara tacksamma för med.