Podcasts – underhållande och utvecklande

Podcasts – underhållande och utvecklande

Podcasts har aldrig varit mer populärt i Sverige än vad det är idag och trenden ser inte ut att mattas av. Att lyssna på en podd är ett bra sätt att ta del av olika underhållande och utbildande avsnitt samtidigt som man kan göra någonting annat. 

Alla lyssnar på podcasts nuförtiden, det är nog inte sant men det känns så. Det pratas om olika sportpoddar, till exempel på Podtail.com, kändispoddar som Alex och Sigges podd och specialpoddar som specialkaffepodden Kaffekonnässörerna. Sen har vi hela true crime genren som har blivit otroligt populärt på senare år. 

Olika värden 

De olika poddarna har olika värden som lockar lyssnare. Vissa är helt och hållet informativa, andra lockar med skvaller samtidigt som en tredje kategori fungerar som tidsfördriv där man kan höra ett gäng intressanta människor sitta och prata, som i AMK Morgon. 

Oavsett vilken anledningen är till att man lyssnar på en viss pod så finns det ett stort utbud at tta del av. De flesta är dessutom gratis och är tillgängliga via ens telefon eller dator. Att det är så lätt att lyssna är något som lockar många. 

Dessutom går många radiolyssnare över till podd då det ger en möjlighet att kontrollera när man ska lyssna själv, Detta har de stora radiogiganterna hörsammat. Bland annat är de flesta program från Sveriges Radio tillgängliga i de olika poddapparna. Detta har varit ett smart drag då man annars hade tappat många lyssnare till andra aktörer. Något man inte velat göra.