Patienser för nybörjare och erfarna spelare | Guide för att välja rätt

Patienser för nybörjare och erfarna spelare | Guide för att välja rätt

Att lägga patiens är ett utomordentligt roligt tidsfördriv som du inte vill gå miste om. Den här speltypen kräver inte att du samlar ett stort antal spelare, utan du kan lätt och smidigt lägga patiens på egen hand närhelst du känner för det. Hur går du dock till väga för att lägga patiens och vilka olika patienstyper finns det inom olika svårighetsnivåer? Allt detta och lite till ska vi gå igenom nedan. För att därefter få ytterligare info kring patiens, läs mer här.

Vad menas med att lägga patiens?

Allt du behöver för att börja lägga patiens är en kortlek, och du kan se den här speltypen lite som ett pusselspel för en person. När din patiens går ut har du vunnit, och om den inte gör det har du förlorat – de mer specifika spelreglerna beror på vilken patiens du väljer att lägga. Lyckligtvis nog är det mer vanligt att en patiens går ut än att den inte gör det, men hur stor vinstchansen är beror delvist på vilken patiens du väljer. Det finns både lite enklare och svårare varianter som vi ska gå in på i detalj längre ner i den här artikeln.

Det finns slumpmässiga patienser där din skicklighet inte har någon påverkan på resultatet, utan det gäller istället att ha turen på din sida. Å andra sidan finns det dessutom patienser vars vinstchanser är knutna till besluten som du tar när du spelar. Det är därför upp till dig om du föredrar slump eller skicklighet när du väljer vilken sorts patiens du vill lägga.

Patienser för nybörjare och experter

Har du aldrig tidigare lagt patiens och vill därför gärna börja med någonting lite enklare? Vänd dig då till ett kortspel såsom Harpan – den perfekta nybörjarpatiensen. Harpan är nämligen en patiens som ofta går ut, och detsamma kan sägas om ett spel såsom Pyramiden. Om du vill utmana dig själv en aning kan du också vända dig till en patiens där du använder dig av mer än en kortlek, men den här metoden är inte lika vanligt förekommande.

Har du lång erfarenhet av att lägga patiens eller vill du helt enkelt börja med det svåraste först? Då kommer du att vilja testa på Idioten. Trots att det inte är särskilt komplicerat att lära dig spelreglerna är det utomordentligt utmanande att bli duktig på att lägga denna patiens.

Var du kan spela patiens

I princip vem som helst kan börja spela patiens då det bara gäller att ta fram en kortlek, men om du vill kunna spela utan att behöva sätta dig vid ett bord finns det många sajter på nätet som tillåter dig att spela flera olika sorters patienser. Hos några av dessa sajter kan du till och med välja svårighetsgrad, så det är upp till dig hur utmanande det ska vara. Hitta din favoritspelsajt redan idag och börja lägga patiens för ett roligt tidsfördriv som är lätt att lära sig, men utmanande att bemästra!