Din guide till oddsbonusar för optimala bettingtillfällen

Din guide till oddsbonusar för optimala bettingtillfällen

Oavsett om du besöker en lottosajt för att köpa några rader, ett casino för att snurra på spelautomaterna eller en sportsbook för att betta på odds är sannolikheten stor att du blir erbjuden en bonus. Hur generösa oddsbonusar är varierar dock från spelsajt till spelsajt, så för att du ska kunna ta de bästa besluten kommer vi nedan att kika närmare på hur oddsbonusar fungerar. Glöm inte att dessutom hitta mer information här för att bli en äkta expert på allt oddsbonusrelaterat.

De vanligaste oddsbonusarna

En oddsbonus är ett erbjudande som du får av en sportsbook när du antingen registrerar dig eller ska göra din första insättning. Oddsbonusar ger dig mer att spela för, och vad de består av varierar från sportsbook till sportsbook. Vitsen med dessa erbjudanden är att locka nya spelare, vilket samtidigt gynnar dig då du kan satsa mer utan att behöva ta pengar från din egen plånbok.

Insättningsmatchningar

En av de vanligaste oddsbonusarna som du kommer att stöta på är matchningsbonusarna, och dessa delas ut när du gör din första insättning. En insättningsmatchning kan exempelvis se ut på följande sätt: ”Få en 100 % matchning upp till 1 000 kronor”. Vad detta betyder är att du kan sätta in upp till 1 000 kronor och då motta en extra 1 000 kronor från din sportsbook för att sammanlagt ha 2 000 kronor att spela för.

Med andra ord dubblas din första insättning upp till ett visst belopp, men hos vissa sportsbooks kan det till och med vara så att den tre- eller fyrdubblas beroende på hur generöst erbjudandet är.

Gratisspel

Ytterligare oddsbonusar som du ibland kommer att få syn på är gratisspel. Som namnet antyder är det här en sorts bonus som tillåter dig att satsa på ett spel utan att du själv behöver betala, men dessa oddsbonusar är inte lika vanligt förekommande som insättningsmatchningen.

Pengarna tillbaka garanti

Sist men inte minst kan du på en spelsajt bli bemött av en pengarna tillbaka garanti. Reglerna här är rätt så uppenbara: om du inte vinner någonting alls får du dina satsade pengar tillbaka. Se till så att du tittar igenom alla dina olika valmöjligheter för att säkerställa att du får tillgång till ett erbjudande som gynnar dig.

Hitta en sportsbook som passar dig

Då alla sportsbooks har olika oddsbonusar är det säkert att påstå av deras generositet varierar. Medan vissa oddsbonusar enbart ger dig 100 kronor extra att spela för finns det andra som delar ut tusentals kronor. Om du är intresserad av att börja betta på odds är det därför smart att ta en titt på hur bonuserbjudandet ser ut samt vad villkoren består av innan du bestämmer dig för vilken spelsajt som blir rätt för dig.

Din sportsbook bör ha ett brett sortiment av sporter att betta på, smidiga insättnings- samt uttagsmetoder, en enkelnavigerad layout och gärna en generös bonus med utmärkta villkor. Om du vill börja betta redan idag är det dessa punkter som du ska ta hänsyn till.